قبل از اینکه وارد کلاس شوید به چند سوال پاسخ دهید:
1- چه چیزی؟ (what)
منظور این است که معلم از خود بپرسد چه چیزی را در این جلسه تدریس خواهد نمود؟ موضوع درس چیست؟ آیا نسبت به محتوای درس از تسلط کافی برخوردار می باشد؟ به زبان ساده، آیا سواد کافی برای تدریس درس جدید را دارد؟
اگر جواب مثبت بود،باید به سراغ سوال های بعدی برود. در غیر این صورت، نیاز به مطالعه در حد تسلط کامل به درس مورد نظر، ضروری می نماید.
2- چرا؟ (why)
اهداف درس کدامند؟ چرا دانش آموزان باید این درس را یاد بگیرند؟ دانش آموزان پس از یادگیری درس جدید، چگونه می توانند از یادگیری خود در محیط زندگی خود استفاده کنند؟
در این سوال، ابتدا معلم اهداف درس را برای خود کاملا روشن می سازد. اما مهمتر از آن باید به این سوال پاسخ دهد که هدف از یادگیری این درس چیست، آیا برای آنها پاسخ های مناسبی را آماده دارد تا با استفاده از آن ضمن بیان اهداف درس، آنها را با مسائل زندگی دانش آموزان درگیر ساخته و میزان علاقه و یادگیری دانش آموزان را افزایش دهد. به عنوان مثال از این عبارت استفاده نماید که؛ اگر این درس را خوب یاد بگیرید می توانید در زندگی خود از آن استفاده نموده و برخی از مشکلات احتمالی خود را حل کنید.
3- به چه کسی؟ (whom)
یعنی آن که مخاطب من کیست؟ آیا مخاطب من دانش آموزان دوره ابتدایی هستند، یا دانش آموزان دوره متوسطه و غیره. همان طوریکه مشخص است؛ نحوه تدریس برای هر کدام از دانش آموزان دوره های تحصیلی مختلف، متفاوت خواهد بود.
به عنوان مثال معلم نمی تواند مطالبی که برای دانش آموزان دوره ابتدایی مفید است، برای دانش آموزان دوره متوسطه نیز استفاده نماید و یا بالعکس. پس مخاطب شناسی و استفاده از عبارات و مثال های مربوط به همان سن و سال، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
4- چگونه؟ (How)
شاید مهمترین سوالی که یک معلم حرفه ای، قبل از ورود به کلاس از خود بپرسد، همین سوال باشد.
منظور از این سوال، انتخاب روش و یا روش های تدریس برای شروع، ادامه و اتمام یک جلسه از تدریس موفق می باشد. در این جا معلم باید از خود بپرسد با چه شیوه ای تدریس خود را آغاز نمایم که برای دانش آموزان دلچسب باشد؟ چگونه تدریس خود را ادامه دهم تا بتوانم، دانش آموزان را تا پایان کلاس با موضوع درس، درگیر سازم؟ و در نهایت اینکه با استفاده از چه فنونی تدریس خود را به پایان برسانم تا دانش آموزان همواره منتظر جلسه بعدی بمانند؟
به همین جهت، معلم باید قبل از تدریس، تفکر نماید که با چه روش هایی می تواند تدریس خود را با موفقیت به پایان برساند. به طور مثال، آیا برای این جلسه، روش تدریس توضیحی کاربرد دارد یا باید از روش تدریس آزمایشی استفاده نمود، و یا اینکه تلفیقی از چندین روش باشد؟ اگر به سوالات فوق جواب قانع کننده ای پیدا نمود، مسلما نتیجه آن، یک تدریس اثربخش خواهد بود.
کسب و کار سالم و اصولی در اینترنت
:: موضوعات مرتبط:
عکس ، مطلب و ... ,
,
:: بازدید از این مطلب : 147
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4